NOVOROČNÍ DETOX - JAK SE PO SVÁTCÍCH OPĚT NASTARTOVAT

S příchodem nového roku nastává těžké vystřízlivění. Každý z nás ho chce mít lepší než ten předchozí, ale když onen nový rok přijde, cítíme se najednou nějak těžce.

Určitě je dobré dát tělu v novém roce odpočinout, ale nějaké drastické detoxikační programy nejsou zrovna nejzdravější a ani příliš efektivní. Pokud se detoxikace organismu nestane dlouhodobějším cílem, stejně člověk zapadne do starých, zažitých zvyků a po několika týdnech bude zpátky tam, kde začal.

Návrh bez názvu (10)                      

  1. Zredukujte cukr

Vánoční cukroví je pro většinu z nás neodmyslitelnou součástí vánočního hodování. Zkuste místo sladkých kupovaných nápojů domácí šťávu z ovoce a zeleniny a přidejte si do jídelníčku i více čisté vody. Pomůžete tím především ledvinám, které jsou společně s játry důležitým detoxikačním orgánem. Během svátků se tělo totiž rychle dehydruje a s menším množstvím vody se taky snižuje jeho schopnost se přirozeně čistit.

Náš tip: SLIM & DETOX - Obsažené přírodní extrakty zrychlují metabolismus a vylučování vody. Díky obsahu přírodních extraktů šetrně napomáhá správnému a snadnému vyprazdňování, urychluje peristaltiku střev. K rychlému pročištění těla dochází zejména při konzumaci pro nás nevhodných potravin.

  1. Doplňte výživné látky

Vánoční tabule je sice rozmanitá, ale po výživové stránce nebývá zrovna nejbohatší. Zkuste si začátkem roku obohatit jídelníček o čerstvou zeleninu a ovoce i potravu bohatou především na vitamíny skupiny B, vitamín C a D, železo, draslík, zinek a hořčík. Konzumací prvních dvou zmíněných navíc do těla dostanete i vlákninu, za kterou vám poděkuje především vaše zažívání. Nezapomeňte také na čisté jogurty, kysané zelí nebo kefír, jež obsahují probiotika. Ta jsou potřebná nejen pro správné zažívání, ale zároveň udržují ve formě i náš imunitní systém, který bývá v zimním období oslabený.

Náš tip: BEAUTY BODY&SOUL - Jedna denní dávka nahradí až 16 jiných potravinových doplňků stravy. Působí́ jako prevence civilizačních onemocnění. Především vysoký́ obsah peptidů působí́ perfektně na rovnováhu vnitřního prostředí́ těla, hormonální́ balanc, správnou funkci všech buněk a enzymatických procesů. Je výjimečně účinný́ na dlouhodobé́ udržení mozku ve vynikající́ kondici.

  1. Uklidněte mysl

Předvánoční shon, nakupování, vaření a různé návštěvy vás mohou také snadno vyčerpat. Během svátků je větší nápor nejen na fyzickou stránku vašeho těla, ale také na tu psychickou. Kolotoč hostů a konverzací můžete snadno vyvážit tím, že se po svátcích soustředíte na pár aktivit, které vám dělají radost a u nichž si odpočinete. Vyhraďte si třeba půlhodiny denně na relaxaci, meditaci anebo jinou zklidňující činnost a uvidíte, jak rychle se zotavíte.

  1. Nepřejídejte se a nehladovějte

Lidé jsou s novým rokem zpravidla plni nadšení, a tak v rámci snahy o zlepšení svého životního stylu a stravování často skočí do drastické diety či přímo hladovky. To je jedna z největších chyb. Lidský organismus zpravidla reaguje zpomalením metabolismu a ukládáním energie do zásob, i těch tukových. Pravidelný stravovací režim je základem zdravé životosprávy i detoxikace.

Náš tip: SLEEP&NIGHT BURN Snižuje chuť k jídlu během dne, nejvíce však ve večerních hodinách a napomáhá spalovat tuky. Rychlost metabolismu je zvýšena i v noci, takže tukové zásoby jsou spalovány i během spánku. Kvalita spánku se zlepšuje a po probuzení je navozen pocit vyspání a energie.

  1. Hýbejte se

Jakýkoliv pohyb podporuje krevní oběh. Dochází k lepšímu prokrvení a okysličení všech tkání a orgánů, samozřejmě i orgánů zažívacího traktu. Více kyslíku pro svoji činnost mají díky pohybu i detoxikační orgány jako játra nebo ledviny. Krevní oběh je přitom úzce svázaný s lymfatickým systémem, který se přímo stará o detoxikaci tkání. Ani ta nejlehčí forma detoxikace organismu by proto neměla opomíjet pohyb. K těm nejúčinnějším detoxikačním pohybovým aktivitám patří hot jóga, jumping nebo lehký běh. Stačí však obyčejná procházka v parku a hned se budete cítit lehčí.