5 DŮVODŮ PROČ ANANAS POTŘEBUJETE V ŽIVOTĚ

 Je lahodný a přitom tak zdravý. Ananas je oblíbené chutné ovoce, které je se jí na našem světě po celá staletí. Obsahuje téměř všechny vitaminy, dále šestnáct minerálních látek a stopových prvků. Ocení ho i ti, kteří se snaží zhubnout. Proč je však tak zdravý?

Návrh bez názvu (4)

 Jako první důvod pojďme zmínit, že ananas, právem označovaný za krále ovoce, je výborným zdrojem Vitamínu C, Manganu, Vitamínu B6 a mnoha dalších důležitých vitamínů. Obsahuje také minerály jako je měď, železo, vápník a sodík. Ananas obsahuje velké množství vody a velmi málo kalorií a tak se může hodit do diety, když se to s jeho množstvím nepřežene. Ananas se mimo jiné doporučuje i při otocích, poruchách zažívání, zánětech, právě pro tyto látky, které obsahuje.

 Druhým důvodem je látka Bromelain, enzym, který je znám jako skvělý pomocník při artritidě a boji se záněty. Bromelain totiž snižuje zánět v kloubech a svalech.  Existuje i studie z roku 1960, která toto tvrzení prokázala. V Americe pak provedli svoji vlastní studii, v níž poukázali vědci na to, že tento enzym, který je obsažen v ananasu může snižovat riziko vzniku rakoviny. Chcete posílit svoji imunitu? S ananasem toho můžete dosáhnout! Kromě Bromelainu je v ananasu i vysoký podíl vitamínu C, který tento fakt jen posiluje.

 Třetím důležitým důvodem, proč bychom měli jíst ananas je velké množství antioxidantů, které obsahuje a které bojují s volnými radikály. Antioxidant je molekula, která chrání naše tělo před oxidačním stresem. Volné radikály napadají buňky a ničí je a tím mohou způsobit řadu nemocí a hlavně urychlují stárnutí. Je tedy dobrá volba si každé ráno na snídani dopřát kousek ananasu, který díky jeho složení prospívá našemu zdraví, nebo si můžete dopřát náš kolagenový drink SLIM EXTREME COLLAGEN, který všechny výše obsažené složky také obsahuje a nejen to: Hlavní složkou je sušený přírodní ananas, který dává našemu drinku také jeho nezaměnitelnou chuť.

 Je známo, že ananas je vynikající ovoce při dietě a hubnutí, jelikož obsahuje velké množství vody a relativně málo cukru. Jako čtvrtý důvod proč je ananas zdravý, je jeho podpora trávení bílkovin, kterých jíme při dietě více.

 Ananas je silně močopudný, a proto se doporučuje jako prevence a podpůrná léčba nemocí ledvin a močového ústrojí. Což je pátým důvodem, proč je ananas zdravý.

 Proč je tedy ananas zdravý již víte, nicméně pozor na zkažený ananas, který má vysoký obsah kyselin a ty mohou poškodit zuby a žaludeční sliznici a způsobit silné průjmy a zvracení.

 Kolagenový drink SLIM EXTREME COLLAGEN Vám umožní se tomuto problému vyhnout. Nejen, že Vám odbyde krájení ananasu, který je mimo sezónu navíc drahý, ale pomůže vám s dietou a bojem proti stárnutí.