MUDR. TEREZA SOCHORCOVÁ O BEAUTY BODY & SOUL

Návrh bez názvu

Kdo je MUDr. Tereza Sochorcová?

Již během studia jsem se přirozeně se studiem medicíny dostávala více ke zdravému životnímu stylu. Vždycky jsem ráda žila zdravě, ale až s prohlubujícími se znalostmi přicházelo poznání, proč bych to vůbec měla dělat. Jaké doplňky stravy si vybírat, čemu se naopak vyhnout. Co má smysl nebo co jsou jen vyhozené peníze. Zvláště v dnešní době, kdy je trh doslova přesycen množstvím produktů. 

Moje tělo trpělo chronickým nedostatkem spánku a permanentním stresem z množství učení a nároků, tak jsem hledala adekvátní doplňky stravy, které by mi spolu s racionální stravou pomohly cítit se lépe.

Samozřejmě nikoho z nás “nespasí” pouze doplňky stravy, vždy je na prvním místě to, co do svého těla dostáváme denně stravou, zda kouříme, v jakém prostředí žijeme, zda sportujeme nebo dostatečně spíme. Ale pokud se v těchto oblastech chováme rozumně, třeba i hledáme stále svoji cestu, jak to dělat nejlépe, ale jednoduše nejíme denně smažené, fastfood, pochutiny a nezapíjíme to pravidelně alkoholem, tak je dobré svou snahu ještě i podpořit doplňky stravy.

Stále ale musíme mít na paměti, že nás žádná pilulka či koktejl plný vitamínů nespasí. Je to komplex, který nás vede ke správnému cíli.

Když jsem si uvědomila, že moje tělo strádá natolik, že není schopno přirozené reprodukce, moje střeva jsou propustná a projevila se intolerance lepku a laktózy, tak jsem stále usilovně hledala další a další doplňky, které by mi pomohly. Zkoušela jsem jich mnoho. Moje touha po miminku mě přivedla na IVF kliniku a po náročnější cestě mám dnes doma malého syna. Ovšem po porodu začaly hrozné bolesti kloubů, vlasy byly zničené, tělo neskutečně unavené, křeče ve svalech. Navíc roky letí a já se nikdy nezajímala pořádně o svoji pleť.

Ano, na mateřské dovolené se vše točí kolem miminka a maminky jsou hodně unavené, málo myslí na své potřeby, na své tělo, natož tak na to, že by měly dbát na kvalitní doplňky stravy. Ono by nás to totiž v budoucnu dohnalo i s úroky.

Ve správný čas jsem narazila na produkt Beauty Body & Soul od společnosti Golden Life.

V první chvíli jsem si pomyslela, že nemůžu tolik peněz dát jen do svých “nakopávačů”, jsem přece na mateřské dovolené, řešíme auto a bydlení. Ale poté jsem si uvědomila, kolik mi doma stojí lahviček s vitamíny, které také nejsou zadarmo. Sečteno, podtrženo, vycházelo to prakticky stejně. A kvalitou obsahu se to nedalo srovnat.

A musím říct, že Golden Life byla opravdu skvělá volba a zůstanu mu věrná. Cítím se mnohem, mnohem lépe, kolena mě přestala bolet a to díky obsahu kvalitního rybího kolagenu. V denní dávce je 6000 mg, vyživuje klouby a chrání chrupavky. Jako dcera ortopeda vím, že jediným medicínským řešením je aplikace drahých kolagenových injekcí, které si musí pacient hradit sám, či aplikace kortikoidu, který po opakované aplikaci zvyšuje glykémii, a např. pro pacienty s diabetes mellitus jsou zapovězeny.

Asi není na světě čerstvá maminka, která by nezažila po porodu mohutné padání vlasů. Já je měla navíc zničené i marnými pokusy o přebarvení na blond. Po dvouměsíčním užívání Golden Life mi vlasy podrůstají a mám je husté jako dříve.

Stále sušší pokožka a začínající vrásky jsou také zvednutý ukazováček. Nikdy jsem nebyla důsledná v péči o svou pokožku a byla to chyba. Vždycky jsem si říkala, že je to vyhazování peněz za kosmetiku s kyselinou hyaluronovou nebo kolagen, že mám na to přeci ještě čas. Člověk ale s přibývajícím věkem a zkušenostmi hodně mění názor.

Zde najdete jak vysoko-, tak nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která pokožku hydratuje a chrání. Pokožka přirozeně s věkem přichází o svoji pružnost, více se vysušuje a již vzniklé vrásky se řeší velmi složitě. Prevence je vždy mnohem jednodušší a efektivnější. Navíc má vysokomolekulární kyselina hyaluronová protizánětlivé účinky.

Ruku na srdce, kdo z nás si v životě nedal alkohol nebo nesnědl něco nezdravého? Spíše se tak chováme již bezmyšlenkovitě. Civilizační onemocnění jsou dnešním “morem” a životní styl většiny z nás se s tím zdravým příliš neslučuje. Denně jsem v ordinaci svědkem, jak jsou již malé děti vtáhnuty do zcela nevhodného stravovacího režimu, většina z nich neví, co je to přirozený pohyb a bojují s obezitou. Bohužel si neuvědomujeme, že náš organismus má vynikající paměť. Játra čím dál většího počtu mladých lidí jsou zasaženy tzv. steatózou, tedy tzv. tučnatí, úspěšně se dostáváme k cirhóze. Není výjimkou, že již mladí lidé musí podstupovat cholecystektomii, tedy operační odstranění žlučníku, jelikož trpí chronickými těžkými záněty, kameny apod. Mysleme proto na svůj metabolismus a pravidelně ho nejen zásobujme kvalitními potravinami, ale i detoxikujme. Ideální je ostropestřec s pampeliškou (která je výborná i pro zdravou reprodukci ženy a bezproblémový menstruační cyklus).

Pro zdravý mikrobiom jsou důležité jak trávicí enzymy (amyláza, laktáza, proteáza, lipáza, celuláza, bromelain, papain), tak především zdraví a diverzita našeho mikrobiomu. Každý z nás určitě slyšel o významu osídlení střeva těmi “hodnými” bakteriemi, které soupeří s těmi tzv. koliformními. Při výběru vhodného probiotika je nutné se zaměřit především na počet obsažených kmenů - čím je jich více, tím lépe. Kvalitní probiotika nejsou vůbec levnou záležitostí, zvláště pokud myslíme i na prebiotika (slouží jako “potrava” pro probiotika, jsou tedy velmi důležitá).

Já sama si již velmi dlouho zakládám na příjmu kvalitních probiotik. Mám totiž chronické zažívací potíže. Firma Golden Life však nabízí opravdu skvělé řešení. Probiotika zde obsahují 10 kmenů, 33 miliard CFU v denní dávce a prebiotika - 3,2 miliard CFU v denní dávce. Nemusíte tedy myslet na užívání ničeho jiného.

Dále je také velmi důležité myslet na mozkovou činnost, bez správného fungování CNS bychom nemuseli nic dalšího ani řešit. Zvláště v dnešní době, která je extrémně hektická, plná vysokých očekávání a zátěže, je velmi důležité myslet na koenzym Q10, širokou škálu vitamínů a antioxidantů. Všude kolem nás se nacházejí volné radikály, které jsou pro náš organismus extrémně nebezpečné.

Stále častěji slýcháme v médiích o degenerativních onemocněních nervového systému. Pokud je onemocnění již plně “rozjeto”, tak je téměř nereálné degradační proces mozkových buněk zastavit, proto je rovněž nutné na něj myslet dříve.

Jeho účinnou ochrannou je folát - kyselina listová. Pravidelné užívání kvalitního folátu poznáme zlepšením kognitivních funkcí již za dva - tři týdny. Minimálně 400mg folátu je nutné užívat, pokud plánujeme těhotenství. Folát je potřebný jako prevence defektů neurální trubice u miminka.

V neposlední řadě každá žena přirozeně myslí i na svůj vzhled. Zvláště po těhotenství nebo vlivem menopauzy se naše tělo velmi mění. A těžce se s tím smiřujeme. Pomocníci mohou být pak zelený čaj, piperin a ananas, jejichž složky podporují spalování tuků a napomáhají ke zrychlení metabolismu.

Toto byl jen stručný výčet skvělého složení produktu Beauty Body&Soul od Golden life! Pokud vám záleží na vašem zdraví, tak moc doporučuji! Primární prevence by měl být ve vyspělé civilizaci základ!