CO JE TO KOLAGEN A PROČ HO POTŘEBUJEME?

Kolagen je základní stavební hmotou chrupavek, kostí, kůže, šlach a vazů. Od 25 let života se obsah kolagenu v lidském těle snižuje, přičemž ve věku 45 let se už netvoří téměř vůbec. To má na svědomí vznik prvních vrásek či celulitidy. Pokožka je suchá, vlasy ztrácejí lesk a vitalitu, nehty se lámou. Pro zachování pružné pokožky bez vrásek a kvalitních vlasů je důležité jeho pravidelné doplňování.

Návrh bez názvu (2)

Srovnání spokojené klientky, které se díky kolagenu vypnula pokožka.

Pro lidské tělo jsou nejdůležitější první čtyři typy kolagenů:

  • Typ I tvoří  největší část kolagenu v lidském těle, až 90%. Skládá se z hustých vláken, které tvoří strukturu kůže, kostí, šlach, vláknité chrupavky, pojivových vláken a zubů.
  • Typ II tvoří  ho volnější vlákna  nacházející se v elastické chrupavce, která má za úkol tlumit nárazy v kloubech.
  • Typ IIItvoří  strukturu svalů, orgánů a tepen, nachází se v rychle rostoucích tkáních. Tento typ je součástí hlavně mladých organismů a později ho postupně nahrazuje kolagen typu I.
  • Typ IV se vyskytuje v bazální membráně epitelů.
  • Typ V je obsažen v cévních výstelkách.

Kolagen je dobrý zejména na

  • problémy s pohybovým ústrojím– bolavé kosti, klouby, slábnoucí chrupavkové tkáně, náchylnost k různým zraněním už i při běžných aktivitách,
  • problémy s pletí– ochablost, únava pleti, vznikající vrásky, suchá pleť, pleť bez života (Doporučujeme BEAUTY ANTI-AGE&VITALITY)
  • problémy s kůží– hůře se hojí zranění a kožní nemoci, vznikající strie, (Doporučujeme BEAUTY ENERGY POWDER)
  • problémy s vlasy– vypadávání vlasů, suché a lámavé vlasy, štěpící se konečky, 
  • problémy s nehty– křehké nehty, které se okamžitě lámou, tvrdé nehty, štěpící se nehty. 

Doplňování kolagenu dokáže velmi efektivně těmto problémům zamezit, v případě stávajících projevů je může ztlumit a přiblížit tělo zpět ke kondici z mladšího věku.

Kolagen a klouby

Mezi nejčastěji skloňované látky na výživu kloubů patří bezesporu kolagen. Dalšími jsou chondroitin a glukosamin, látky běžně obsažené i v lécích na klouby. Jak už jsme si řekli: kolagen tvoří strukturu kostí, vazů, šlach a chrupavek. Nepřekvapí nás tedy, že právě pohybový aparát ho potřebuje dostatek. V chrupavce se nachází především kolagen typu II, který má na funkci chrupavky nezastupitelný vliv – zajišťuje její pevnost a odolnost. Jakmile začne kolagenu ubývat, má to vliv i na funkci chrupavky. Proto bychom se měli snažit mít kolagenu dostatek. Produkt Sport&beauty energy powder  je vhodný pro aktivní jedince, kteří chtějí udržet své tělo v kondici. Urychluje rekonvalescenci po sportu nebo ortopedických zákrocích. Obsahuje vysoký podíl kolagenu, chondroitinu, glukosaminu a msm. Vhodný je i pro starší jedince, kteří chtějí udržet své tělo v kondici a také pro mládež, která se aktivně věnuje sportu (mládež užívá poloviční dávku).

Kolagen ve vztahu k pleť, vlasům a nehtům 

Lidská kůže je tvořena z 80% kolagenem, který se spolu s elastinem stará o její hydrataci a pružnost. Bylo provedeno několik studií, které potvrdily, že kolagenové peptidy nacházející se v hydrolyzovaných suplementech mohou pomoci zpomalit stárnutí pokožky a zlepšit její hydrataci.

Vlasy jsou tvořeny keratinem, který se tvoří pomocí několika aminokyselin. Jejich zdrojem je i kolagen.  Doplnění  kolagenu  má vliv  nejen na  pokožku, ale má pozitivní vliv  i na vlasové  folikuly, které se nacházejí  v pokožce hlavy. Díky tomu budou vlasy méně padat, méně se štěpit, nové vlasy  budou  rychleji růst. Stejně tak to působí i na nehty, které se stávají odolnější, pevnější a méně se štěpí. 

Produkt BEAUTY ENERGY POWDER zpomaluje stárnutí a je ideální kombinací 6 účinných látek, komplexu vitaminů (B2, B3, B6, B7, B9, D3, E), zinku a selenu. Při pravidelném užívání vaše tělo pocítí pozitivní vliv této kombinace již po několika týdnech - krása a zdraví vaší pleti, vlasů i nehtů začne proudit zevnitř a projeví se navenek. 

BEAUTY ANTI-AGE&VITALITY je prémiový komplexní omlazující kolagenový nápoj s příchutí maliny, který je velmi vhodný při rekonvalescencí (např. operace, lasery a jiné zákroky). Efektivně snižuje výskyt vrásek, napomáhá k vyhlazení a hydrataci pleti, navíc aktivně vyživuje klouby, vlasy a nehty. Účinně bojuje s ochabnutím pokožky a celulitidou.